Schulensmeer Demerstraat 60 3560 Lummen T 013 44 12 37 E info@schulensmeer.be Weer aan Schulensmeer

Dag van de Biodiversiteit | Schulensmeer en Schulensbroek (Lummen)

22/05/2024
Start : 14:00 Einde : 17:00

22 mei is de Internationale Dag van de Biodiversiteit. De ideale gelegenheid om ons te herinneren aan het belang van de ongelooflijke verscheidenheid van het leven om ons heen.

Biodiversiteit is een uitstekende maatstaf voor de gezondheid van ons leefmilieu. Hoe meer soorten er in een omgeving kunnen leven, hoe steviger het ecologisch netwerk aan mekaar hangt en hoe méér kans dat het blijft voortbestaan.  Kortom, hoe diverser de natuur is, hoe robuuster en meer bestand ze is tegen ernstige problemen zoals klimaatverandering. Biodiversiteit is dus een soort levensverzekering voor ecosystemen.

Op woensdag 22 mei kan je in het Schulensbroek op pad met een gids. De gids neemt je mee op een wandeling rond het meer (8 km) en houdt onderweg halt bij de interessante natuurijkdommen in het Schulensbroek. Vergeet je verrekijker trouwens niet, het Schulensmeer en Schulensbroek zijn een ware trekpleister voor vogels. En zeker in het voorjaar, op de jaarlijkse 1 mei tellingen werden vorig jaar net geen 100 vogelsoorten gespot. 

Praktisch
> Aanmelden voor de activiteit kan vanaf 13.45 u., de wandeling start om 14 u.
> Deelnemen kost 1 euro (lid Natuurpunt) of 2 euro (geen lid) per persoon. Betaling gebeurt ter plekke.
> Aan deze activiteit kunnen max. 30 personen deelnemen. Om zeker te zijn van je plekje kan je op voorhand inschrijven via de link hieronder.