Schulensmeer Demerstraat 60 3560 Lummen T 013 44 12 37 E info@schulensmeer.be Weer aan Schulensmeer

Nacht van de vleermuis | Schulensmeer en Schulensbroek (Lummen)

24/08/2024
Start : 19:30 Einde : 22:00

Wist je dat er 23 soorten vleermuizen leven in België? Sommige vleermuizen wonen in huizen, grotten of verlaten forten, andere in holle boomstammen. Zo heeft elke soort zijn favoriete stekje. Over de vleermuis bestaan wel wat misverstanden, waardoor nog heel wat mensen er ten onrechte schrik van hebben. De vliegende nachtdiertjes zijn nochtans helemaal niet agressief en veranderen al zeker niet in een vampier.

In de winter houden ze een winterslaap op een verborgen plek, maar in de zomer zijn de vleermuizen in onze contreien actiever en kan je ze gemakkelijker opmerken. Natuurpunt organiseert daarom op meer dan 40 locaties de Nacht van de Vleermuis om mensen kennis te laten maken met de dieren. Kom ze samen met je gezin ontdekken op 26 augustus! 

Na een korte inleiding over de verschillende soorten, hun gedrag en de verhalen en sagen rond vleermuizen, onder andere over de misverstanden rond het verspreiden van virussen, vertrek je bij het invallen van de duisternis met onze vleermuisgids op pad. De gids heeft een batdetector bij, dat is een toestel dat op elektronische manier de ultrasone geluiden van vleermuizen omzet naar voor ons hoorbare geluiden. Zo kom je precies te weten welke vleermuis in de buurt fladdert. De gids neemt je mee op een korte wandeling in de buurt van het bezoekerscentrum (ca. 2 km). 

Praktisch
> Aanmelden voor de activiteit kan vanaf 19.15 u., de activiteit start om 19.30 u.
> Deelnemen kost 1 euro (lid Natuurpunt) of 2 euro (geen lid) per persoon. Betaling gebeurt ter plekke.
> Aan deze activiteit kunnen max. 20 personen deelnemen. Om zeker te zijn van je plekje kan je op voorhand inschrijven via de link hieronder.