Schulensmeer Demerstraat 60 3560 Lummen T 013 44 12 37 E info@schulensmeer.be Weer aan Schulensmeer

Schatten van Vlieg 2021

Zie jij wat ik zie? Dat wil Vlieg samen met jou ontdekken. Ga met Vlieg op pad en hou je ogen goed open aan het Schulensmeer. Door stil te staan en goed te kijken, zie je dingen op een andere manier. Een schattenjacht met leuke opdrachten voor families met kinderen van 6 tot 12 jaar aan het Schulensmeer.


Hoe werkt het?
Vlieg neemt je mee op een leuk avontuur in de omgeving van het bezoekerscentrum Schulensmeer. Daar ligt een schatkist met een groot slot verborgen. Jij bent de schattenjager. Je voltooit tien opdrachten in de schattenjacht en spaart letters onderweg. Zo kraak je het codewoord. Met dat geheime codewoord krijg je aan de balie van het Bezoekerscentrum Schulensmeer de laatste tip om de schat te vinden.
Een aantal opdrachten zijn ook geschikt voor de allerjongste schattenjagers, de schatjes van vlieg.

Download op voorhand het opdrachtenboekje of vraag er eentje aan de balie van het bezoekerscentrum Schulensmeer. Volg het parcours met opdrachten en ontdek of jij ziet wat Vlieg ziet. Heb je alle opdrachten volbracht, zoek de schatkist en neem een Schat van Vlieg mee naar huis!

Deze items komen van pas bij je zoektocht
  • Het opdrachtenboekje
  • Een blinddoek
  • Er bestaat een gratis app met de moeilijke naam ‘Chromatic Vision Simulator’. Leuke app! Die kan je best thuis al installeren.
  • QR – scanner op je smartphone voor leuke filmpjes

Openingsuren bezoekerscentrum Schulensmeer
van 1 juli tot 31 augustus: alle dagen van 10 tot 12 uur en 13 tot 17u. We zijn er ’s middags een uurtje tussenuit. De schat kan je kraken tot 17u.
 
Zin in meer Schatten van Vlieg in Lummen? Ook aan de bib van Lummen en het domein van de 1000-jarige eik is een schat van Vlieg verstopt!
Alle info en alle opdrachtenboekjes: https://www.lummen.be/sport-en-vrije-tijd/jeugd/schatten-van-vlieg

TIPS:
- Alle locaties liggen langs het parcours van de nieuwe oranje Lummenekes fietsroute. Je kan er dus gewoon een daguitstap met het hele gezin van maken!
- Post een leuke foto van jullie zoektocht op Facebook of Instagram met de hashtag #schattenvanvlieglummen
- Heb je alle Schatten van Vlieg in Lummen gevonden? Wissel op een van de locaties je 3 deelnameformulieren in voor een leuke gadget! (Zolang de voorraad strekt.)
 
 

De hamvraag... hoe vind ik de schat?

Met het codewoord open je de Schat van Vlieg bij een onthaalmedewerker in het bezoekerscentrum. 
Let op: de onthaalmedewerkers helpen je verder tijdens de openingsuren. Die check je best even vooraf. 
 Deze zoektocht werd opgesteld door een van onze enthousiaste vrijwilligsters, Judith Luyckx. Wil je graag meewerken in de toekomst, ontdek hier de mogelijkheden voor vrijwilligers.